| Bodegan Umeå |

Hösten 2019 öppnade Bodegan i Umeå och har därefter förgyllt Umeås restaurangliv. För er som aldrig varit där är det dags att ändra på detta om ni bor i närheten. Vi är tacksamma över vårt samarbete och glada över att fler får möjligheten att njuta av vinerna från våra producenter och odlare. I de här lite annorlunda tiderna har alla fått ändra våra vanor lite, därför önskade vi öppna upp möjligheten att njuta av några av Bodegan Umeås favoriter hemma, kanske tillsammans med deras härliga take away-meny?

 

 

Vinlådan ’Bodegan Umeå’ innehåller följande favoriter:

 

2018 Peter Lauer Saar Riesling Faß 16 x 2 flaskor

Längs bifloden till Mosel, Saar, hittar vi den 6 generationer gamla vingården Peter Lauer. Här producerar man fjäderlätta, mineralstinna, saliverande vita viner på Riesling med minimal påverkan och inget adderat eller borttaget. Faß 16 som vi stoppat ner i lådan är inget undantag —  torrt, floralt och livfullt. Buteljerad vår.

 

2018 Bodegas Bhilar Rioja ’Bhilar Blanco’ x 2 flaskor

På höghöjd i byn Elvillar har David Sampedro och Melanie Hickman sina 9,5 hektar som de odlar biodynamiskt.  Låga skördeuttag och minimal påverkan på vinerna har gjort att de stuckit ut bland övriga odlare i området. Bhilar Blanco är gjort på Garnacha Blanca och Viura, skalmacererat i 10 dagar, torrt, fylligt, med en härlig syra och massor av citrusfrukt.

 

2015 Bodegas Bhilar Rioja ’Phincas’ x 2 flaskor

På höghöjd i byn Elvillar har David Sampedro och Melanie Hickman sina 9,5 hektar som de odlar biodynamiskt.  Låga skördeuttag och minimal påverkan på vinerna har gjort att de stuckit ut bland övriga odlare i området. Phincas är gjort på druvorna Tempranillo, Graciano, Garnacha och Viura och kommer från ett enskilt vingårdsläge med vinrankor uppåt 100 år. Ett fylligt vin med djup och koncentration. Här varvas örter, kryddor, mörka bär och en fräschör som lyfter vinet.

Lådan innehåller totalt 6 flaskor till ett pris av 1495 kr.

 

 

Så här beställer du vinlådan ”Bodegan Umeå”:

1) Börja med att surfa in på Systembolaget Privatimport, och

2) Logga in/Skapa konto, följ sedan stegen härunder: