’BRASSERIETS KONTINENTALA KÄNSLOBOX’

Familjen Berg är förenat med gastronomi och driver idag förutom Brasserie Fridolf även
Restaurang &Vin, Gourmet Grön och såklart Astensmåla Mat & Vingård.
Förutom att vara duktiga krögare är familjen och dess personal bland de bästa människorna vi känner så det är med stor glädje och
stolthet de valt att skapa en egen blandlåda med viner från vår portfölj.

Vinlådan ’Brasseriets kontinentala känslobox’ innehåller följande favoriter:

 

2018 De Forville Langhe Nebbiolo x 2 flaskor

De Forville och bröderna Paolo och Valter är femte generationen på det lilla huset De Forville, beläget i byn Barbaresco. En liten by som lämnat ett stort avtryck i hela världen. Idag odlar man Nebbiolo, Dolcetto, Barbera d´Asti, Moscato och Chardonnay. Noggrannhet till druvornas kvalitet, vårdande och respekt av sin historia och terroir kännetecknar viner från De Forville. Våra vänner på Brasserie Fridolf har valt ut deras Langhe Nebbiolo som fullt logiskt består av 100 % Nebbiolo. Druvorna plockas precis på gränsen mellan Barbaresco och Barolo. Efter fermentering och den initiala pump-over processen vilar vinet i 12 månader på stora ekfat. Detta gör att det färdiga resultatet går lika bra att njuta av nu som om fem år. Tydlig struktur med generös frukt och ett lite kryddigt avslut brukar passa in som beskrivning av detta vin.

 

2018 Sono Montenidoli ”Tradizionale x 2 flaskor

Montenidoli är en plats fylld av tradition och historia, och trots att Elisabetta (och hennes numera bortgångna make Sergio) inte växte upp i området känns det som detta alltid varit deras hem. Beläget i utkanten av byn San Gimignano är historien om Montenidoli lika mycket en kärlekshistoria mellan Elisabetta och Sergio. Flytten gick från norra Italien 1965 och tillsammans med sina nio (!) barn har de skapat en unik plats här. Idag består ägorna av ca 24 hektar med vinrankor och utöver det skog och planteringar med olivträd. Elisabetta finns med dagligen i arbetet, trots hon passerat 80 år med marginal. Vinerna härifrån andas tradition och är fyllda med energi, balans och skönhet. Här finns Vernaccia, Sangiovese, Canaiolo, Trebbiano Gentile och Malvasia Bianca planterat. Tradizionale innehåller 100 % Vernaccia som skördas för hand och där musten macereras med skalen, därefter vilar vinet på ståltank innan buteljering för att behålla sin karaktär och smak av terroir.

 

2018 DSG Vineyards David Sampedro Gil ”Bhilar” x 2 flaskor

Låt oss presentera den härliga historien om David Sampedro Gil som flyttade hem till Elvillar i Rioja och tog med sig sin älskade Melanie (från Ohio i USA). Allt började 1999 med en hektar som de fick av Davids mor. Därefter gick det snabbt och David och Melanies DSG Vineyards klassas idag som ett av de mest intressanta husen som symboliserar ”Nya Rioja” där elegans, fräschör och renhet av frukt står i centrum. Deras idag 9,5 hektar är helt biodynamiska och varje vingårdsläge har verkligen ett eget språk. Skördeuttagen är långt under maxgränsen och allt arbete i vingården sker manuellt, med hjälp av hästar. I Bilar finner vi 85 % Tempranillo, 10 % Garnacha och 5 % Viura där fermentering sker med naturlig jäst på ståltank innan vinet lagras i ca 18 månader på 225 och 500 liters fat.

 

Lådan innehåller totalt 6 flaskor till ett pris av 1595 kr.