| IZAKAYAS VÅRSAMLING |

Izakaya Moshi är restaurangen som kom från ingenstans och vann hela Växjös hjärtan för ett par år sedan. Deras kök med rötterna i Asien var verkligen en succé direkt. Vi är stolt leverantör till Izakaya Moshi som i sin box valt ut lämpliga viner till årets första picknick eller balkonghäng. Självklart passar vinerna också utmärkt till den take-away meny man för stunden erbjuder.

Först ut är två tyska producenter och en riktig klassiker från Bourgogne.

 

2018 Peter Lauer Saar Riesling Faß 6 x 2 flaskor

Längs bifloden till Mosel, Saar, hittar vi vinhuset Peter Lauer som idag drivs av Florian Lauer. Här producerar man fjäderlätta, mineralstinna, saliverande vita viner på Riesling med minimal påverkan. Florian själv är väldigt noga med att hans viner klassas som veganska. Faß 6 som vi stoppat ner i lådan är inget undantag —  halvtorrt, floralt och livfullt. Det här är riesling när den är som bäst enligt oss. Passar utmärkt på egen hand i vårsolen eller tillsammans med lite sparris och lax.

2018 Günther Steinmetz 1 Liter Riesling x 2 flaskor

Stefan Steinmetz går verkligen sin egen väg och kastar sig an projekt och vingårdslägen som ingen annan. Det gör att hans variation av viner med unika utryck är stort. Ska man dock välja ett vin för att förstå vad denna producent från hjärtat av Moseldalen och byn Brauneberg är kapabel till är det hans 1 Liter Riesling, som är ett typexempel på klassisk riesling från denna region.

2018 Didier Fornerol Bourgogne Blanc x 2 flaskor

“Fattigmans Bourgogne” — som överlevererar. Didier Fornerol är unik i dagens Bourgogne, en ödmjuk bonde i en alltmer aristokratisk region med stigande priser. Utan att äga några Premier eller Grand Cru:er producerar Didier några av de mest prisvärda vinerna i Côte de Nuits, här i form av Bourgogne Blanc. Chardonnay lagrat på fat med en lite bredare kostym som årgången 2018 gav.

 

Lådan innehåller totalt 6 flaskor till ett pris av 1595 kr.

Så här beställer du vinlådan ”Izakayas vårsamling”:

1) Börja med att surfa in på Systembolaget Privatimport, och

2) Logga in/Skapa konto, följ sedan stegen härunder: