’Minh Mat’

Stockholms bästa vietnamesiska restaurang som drivs av Minh och Victor Alneng. En liten oas där det lagas nyanserad mat som får alla sinnen att le. Vi är tacksamma och glada över vårt samarbete med dem. I denna låda har vi tillsammans samlat viner som ska matcha deras take away-meny som ni lättast hittar på deras hemsida.

Vinlådan ’Minh Mat’ innehåller följande favoriter:

 

2018 Peter Lauer Saar Riesling ’Alt Scheidt’ Feinherb x 2 flaskor

Längs bifloden till Mosel, Saar, hittar vi den 6 generationer gamla vingården Peter Lauer. Här producerar man fjäderlätta, mineralstinna, saliverande vita viner på Riesling med minimal påverkan och inget adderat.  Alt Scheidt finns i ett begränsat antal hos oss. Ett halvtorrt vin med massor av tropisk-,  sten- och citrusfrukt, rik och elegant i perfekt balans.

2019 Jutta Ambrositsch ’Satellit’ x 2 flaskor

Från små stadsodlingar i Wien gör Jutta Ambrositsch drickvänliga viner som traditionellt kallas Gemischter Satz, där olika druvsorter är planterade-  och därefter vinifieras tillsammans. Det började med ett fat på 650 l och i dagsläget har Jutta utökat till 4 ha. Satellit är en blend på Riesling, Chardonnay, Grüner Veltliner och Sauvignon Blanc. Frisk och fräsch med inslag av tropisk frukt, gröna äpplen och citrusfrukter.

2019 Jutta Ambrositsch ’Rakete’ x 2 flaskor.

Rakete är Juttas Gemischter Satz Roter som endast legat 5 dagar med skalen och som sina andra syskonviner vinifieras och lagras på ståltank. Här samsas Rotbuger, Sankt Laurent, Blauburger och Merlot och några gröna druvor. Fina tanniner med en viss struktur, tranbär, jordgubbar, björnbär, doftar en del skog och animalisk, en lätt stil. Kan med fördel serveras svalt.

 

Lådan innehåller totalt 6 flaskor till ett pris av 1495 kr.

 

Så här beställer du vinlådan ”Minh Mat”:

1) Börja med att surfa in på Systembolaget Privatimport, och

2) Logga in/Skapa konto, följ sedan stegen härunder: