| POSTGATANS FAVORITER |

Det är med avundsjuka blickar vi ibland kollar på Kalmar.
Avundsjuka eftersom de har en restaurang som Postgatan i stan.
Det Viktor, Johannes, Martin & Co skapat är en gastronomisk fritidsgård fylld med härlig mat och god dryck. Vi lät herr Hallberg välja ut tre favoritviner från vår portfölj och kollektionen fick helt enkelt namnet; Postgatans favoriter. I lådan hittar ni det som närmast kan beskrivas  som ett litet EU med representanter från Spanien, Italien och Tyskland. Självklart är detta viner som bäst dricks tillsammans med Postgatans plat du jour eller deras trerätters take-away meny.

 

2018 Günther Steinmetz 1 Liter Riesling x 2 flaskor

Stefan Steinmetz går verkligen sin egen väg och kastar sig an projekt och vingårdslägen som ingen annan. Det gör att hans variation av viner med unika utryck är stort. Ska man dock välja ett vin för att förstå vad denna producent från hjärtat av Moseldalen och byn Brauneberg är kapabel till är det hans 1 Liter Riesling, som är ett typexempel på klassisk riesling från denna region.

 

2017 La Torre ”Rosso di Montalcino” x 2 flaskor

Luigi Anania och hans familj har sedan 1976 förfogat över drygt 30 hektar i Montalcino, varav ca 5,6 hektar idag är planterade med vinrankor, alla med syd-västlig exponering. Rankorna växer på hög höjd, ca 430 meter över havet och ger vinerna ett unikt uttryck som vi älskat sedan dag 1. Luigi verkar traditionellt men inte konservativt. Handskörd och avskjälkning följs av jäsning med naturlig jäst, följt av 18 månader på stora fat varav ca 10 % ligger på äldre barrique fat. Buteljering sker sedan via gravitation utan filtrering. 100 % Sangiovese som smakar 100 % urläckert.

 

2018 DSG Vineyards David Sampedro Gil ”Bhilar” x 2 flaskor

Låt oss presentera den härliga historien om David Sampedro Gil som flyttade hem till Elvillar i Rioja och tog med sig sin älskade Melanie (från Ohio i USA). Allt började 1999 med en hektar som de fick av Davids mor. Därefter gick det snabbt och David och Melanies DSG Vineyards klassas idag som ett av de mest intressanta husen som symboliserar ”Nya Rioja” där elegans, fräschör och renhet av frukt står i centrum. Deras idag 9,5 hektar är helt biodynamiska och varje vingårdsläge har verkligen ett eget språk. Skördeuttagen är långt under maxgränsen och allt arbete i vingården sker manuellt, med hjälp av hästar. I Bilar finner vi 85 % Tempranillo, 10 % Garnacha och 5 % Viura där fermentering sker med naturlig jäst på ståltank innan vinet lagras i ca 18 månader på 225 och 500 liters fat.

 

Lådan innehåller totalt 6 flaskor till ett pris av 1495 kr.

 

Så här beställer du vinlådan ”Postgatans favoriter”:

1) Börja med att surfa in på Systembolaget Privatimport, och

2) Logga in/Skapa konto, följ sedan stegen härunder: