| VINLÅDA BY MUTANTUR |

Vi har haft förmånen att få jobba med en av Malmös absolut bästa restauranger från dag 1, Restaurant Mutantur. Det är med stor glädje vi nu kan erbjuda viner hem som annars bara går att njuta av på plats hos våra vänner på Erik Dahlbergsgatan 14. Alexander och Malin med crew har valt ut sina favoriter som du kan läsa om mer nedan. Viner som passar perfekt på egen hand eller till deras lördagspåse!

Först ut är en härlig mix av bubbel, vitt och rött:

 

2018 Peter Lauer Saar Riesling Faß 16 x 2 flaskor

Längs bifloden till Mosel, Saar, hittar vi vinhuset Peter Lauer som idag drivs av Florian Lauer. Här producerar man fjäderlätta, mineralstinna, saliverande vita viner på Riesling med minimal påverkan. Florian själv är väldigt noga med att hans viner klassas som veganska. Faß 16 som vi stoppat ner i lådan är inget undantag —  torrt, floralt och livfullt. Det här är riesling när den är som bäst enligt oss. Passar utmärkt på egen hand i vårsolen eller tillsammans med lite sparris och lax.

NV Champagne Dhondt-Grellet ‘Dans Un Premier Temps’ x 2 flaskor

I hjärtat av Côte des Blancs i Champagne finner vi det relativt unga huset Dhondt-Grellet som idag drivs av Adrien Dhondt. På sina drygt 6 hektar planterade med framförallt Chardonnay lyckas Adrien år efter år skapa några av de mest välbalanserade och attraktiva vinerna som regionen har att erbjuda. I just denna cuvée som fritt översatt betyder ”den första” på franska finner vi en mix av 50 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir och 20 % Pinot Meunier. Dosage är 5 gr/l.

2018 Clos de la Roilette ”Fleurie” x 2 flaskor

Flaskan med hästen – ja för har man sett etiketten en gång glömmer man inte den men det är själva innehållet som verkligen får en att dra på smilbanden. Alain Couderts viner visar på vilken enorm kvalité Beaujolais kan erbjuda. I just detta vin plockas druvorna från apellationen Fleurie precis på gränsen till Moulin-à-Vent. Lutte raisonnée präglar arbetet och efter vilat på stora fat i ca 8-10 månader är det dags att buteljera.

 

Lådan innehåller totalt 6 flaskor till ett pris av 1695 kr.

 

Så här beställer du vinlådan ”Vinlåda by Mutantur”:

1) Börja med att surfa in på Systembolaget Privatimport, och

2) Logga in/Skapa konto, följ sedan stegen härunder: