Vi är otroligt glada över att ha fått jobba med Woodstockholm genom åren och förse denna fantastiska restaurang med viner från våra odlare och producenter. I de här lite annorlunda tiderna har alla fått ändra våra vanor lite, därför önskade vi öppna upp möjligheten att njuta av några av Woodstockholms favoriter hemma, kanske tillsammans med deras härliga take away-meny eller helgkasse?

Första lådan, ’Woodstockholm Vitt’, sålde slut så nu har vi plockat ihop ’Woodstockholm Vitt Nr.2’ och ’Woodstockholm Rött’:

 

 

| WOODSTOCKHOLM VITT Nr.2 |

2019 Peter Lauer Ayler Riesling Faß 6 ’Senior’ x 2 flaskor

Längs bifloden till Mosel, Saar, hittar vi den 6 generationer gamla vingården Peter Lauer. Här producerar man fjäderlätta, mineralstinna, saliverande vita viner på Riesling med minimal påverkan och inget adderat eller borttaget. Faß 6 ’Senior’ som vi stoppat ner i lådan är inget undantag —  ”torrt-smakande’ (=den där perfekta balansen mellan en gnutta restsötma och högtflygande syra), floralt och livfullt. Buteljerad vår helt enkelt.

 

2017 François Cazin Cour-Cheverny x 2 flaskor

Vi hittar Cour-Cheverny i centrala Loire, Frankrike. Vinbonden François Cazin är en an en handfull bönder som odlar den nästan utdöda Romorontin-druvan — och gör fantastiska viner på den. Detta är en torr version med klingande fräschör, perfekt till getostar, mildare hårdostar eller späda primörer.

 

2018 Didier Fornerol Bourgogne Aligoté x 2 flaskor

“Fattigmans-Bourgogne” — som överlevererar. Didier Fornerol är unik i dagens Bourgogne, en ödmjuk bonde i en alltmer aristokratisk region med stigande priser. Utan att äga några Premier eller Grand Cru:er producerar Didier några av de mest prisvärda vinerna i Côte de Nuits, här i form av Bourgogne Aligoté – druvan Aligoté må inte vara lika känd som Chardonnay men här, med en lite bredare kostym som årgången 2018 gav, är dem on par.

 

Lådan innehåller totalt 6 flaskor till ett pris av 1595 kr.

 

 

 

| WOODSTOCKHOLM RÖTT |

 

2018 Clos de la Roilette ”Fleurie” x 2 flaskor

Flaskan med hästen – ja för har man sett etiketten en gång glömmer man inte den men det är själva innehållet som verkligen får en att dra på smilbanden. Alain Couderts viner visar på vilken enorm kvalité Beaujolais kan erbjuda. I just detta vin plockas druvorna från apellationen Fleurie precis på gränsen till Moulin-à-Vent. Lutte raisonnée präglar arbetet och efter vilat på stora fat i ca 8-10 månader är det dags att buteljera.

 

2016 Celler del Roure Valencia ’Safra’ x 2 flaskor

Vi hittar Cour-Cheverny i centrala Loire, Frankrike. Vinbonden François Cazin är en an en handfull bönder som odlar den nästan utdöda Romorontin-druvan — och gör fantastiska viner på den. Detta är en torr version med klingande fräschör, perfekt till getostar, mildare hårdostar eller späda primörer.

 

2016 Gilberto Boniperti Alto Piemonte ”Carlin” x 2 flaskor

Gilberto Boniperti beslutade 2003 att det var dags att göra eget vin snarare än åt andra. Sagt och gjort och 2008 släppte han sin första årgång. Beläget i Alto Piemonte precis väster om Milano förfogar han över 3,5 hektar med Nebbiolo, Vespolina och Barbera. Han planerar sina rankor glest, bara ca 4000 plantor per hektar och är en del av anledningen till att hans viner alltid håller utmärkt kvalité. Andra faktorer är låga skördeuttag och handskörd precis när druvorna nått rätt mognad. I vinet Carlin har vi 100 % Nebbiolo där fermentering skett på ståltank i ca 10 dagar. Därefter följer en period på ca 6 månader på ståltank och avslutningsvis 4 månader på flaska innan vinet finns tillgängligt.

 

Lådan innehåller totalt 6 flaskor till ett pris av 1595 kr.

 

Så här beställer du vinlådorna:

1) Börja med att surfa in på Systembolaget Privatimport, och

2) Logga in/Skapa konto, följ sedan stegen härunder:

(Skriv in’Woodstockholm Rött’ istället för ’vitt’ om det är den lådan du önskar)